SORRY WE MISSED YOU Film

CINEMA ISLEMUNDA

DO 1 OKT

Genre: Drama

Regie: Ken Loach (I, Daniel Blake, The Wind that Shakes the Barley, My Name Is Joe)
Met: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Katie Proctor, Rhys Stone
(Verenigd Koninkrijk 2019, kleur, 101 min.) Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

IMDb beoordeling 7,7 / 10
Winnaar Publieksprijs voor Beste Europese Film - San Sebastian Film Festival

Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Sorry We Missed You is na een omvangrijk oeuvre (28 films) de laatste film van de Britse regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama The Wind that Shakes the Barley en in 2016 voor het door publiek omarmde I, Daniel Blake. Sorry We Missed You werd eveneens geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes.

★★★★1/2 Cinemagazine
‘Een authentiek en diep-menselijk drama’

★★★★★ de Volkkrant
‘IJzersterk, aangrijpend manifest.’

★★★★ Algemeen Dagblad
‘Na deze film kijk je anders naar een pakketbezorger’

★★★★ Trouw
‘Een van de beste, meest urgente en aangrijpende film van het jaar’

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree 5 euro

Kaart + Islemundineetje: 15 euro

 

 

DUUR VOORSTELLING

101 minuten

Reacties op SORRY WE MISSED YOU