PARASITE Film

CINEMA ISLEMUNDA

DO 3 SEP

Genre: Drama

Regie: Joon-ho Bong Met: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi (Zuid-Korea 2019, kleur, 131 min.) Taal: Koreaans, Nederlands ondertiteld IMDb beoordeling 8,6 / 10 Zuid-Koreaanse satire Parasite schrijft Oscargeschiedenis Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho heeft met zijn film Parasite Oscargeschiedenis geschreven. Voor het eerst won een speelfilm de Oscars in de twee Beste Film-categorieën (Beste Film en Beste Internationale Film). De cineast won ook de prijzen voor Beste Scenario en Beste Regisseur.

Gouden Palm Cannes 2019, Golden Globe en BAFTA 2020 Beste Buitenlandse Film en SAG Award. SAG Award voor Koreaanse film Parasite De Amerikaanse vakbond voor acteurs heeft de jaarlijkse screen actors guild awards uitgereikt in januari 2020. Hierbij viel de Zuid-Koreaanse film Parasite in de prijzen. Daarmee is het de eerste niet-Engelse film die de onderscheiding in de wacht sleept.

De film, over de strijd tussen arm en rijk in Zuid-Korea, is komedie, horror, thriller, drama en veel meer dan dat. Te veel verklappen is zonde.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan, wanneer ze bijzonder gefascineerd raken door de rijke familie Park. Het gezin ziet mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren en probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie. Ze hebben daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

★★★★★ De Telegraaf Oscarwaardig

★★★★★ NRC “Een onvoorspelbare mix van sociale satire, klucht en thriller zoals alleen Bong Joon Ho ze maakt.”

Preview “Gedurfd, grappig, spannend én uniek. Parasite wint terecht alle prijzen en moet gezien worden.”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree 5 euro

Kaart + Islemundineetje: 15 euro

 

DUUR VOORSTELLING

131 min

Reacties op PARASITE