MINI ICAF 2021 Theater

INTERNATIONAL COMMUNITY ARTS FESTIVAL

FR 26 FEB T/M ZA 27 FEB

Een nieuwe week is begonnen en daar hebben we erg veel zin in! Het is namelijk tijd voor het Mini ICAF 2021 online!
 
ICAF team:
’We zijn trots je te mogen verwelkomen op onze allereerste, volledig virtuele, MINI ICAF op 26 en 27 februari 2021, live uitgezonden vanuit Rotterdam (Islemunda) en Singapore!
Hoewel we allemaal last hebben van schermvermoeidheid en het de hele tijd online aanwezig moeten zijn, beloven we ons best te doen om er een dynamisch en spannend online experiment van te maken. Dit MINI ICAF wordt een informele samenkomst van mensen en plekken uit verschillende delen van de wereld, met een inspirerend en prikkelend programma volgesprekken, workshops en vertoningen van film- en theatervoorstellingen.
 
Community arts heeft alles te maken met verbinding, verbeelding en verandering van perspectief. En juist dit hebben we in deze uitdagende tijd mentaal misschien wel het meest nodig. Het thema van het festival dat we in maart 2020 moesten annuleren zou"visie" zijn geweest. Dat thema voelt nu nog toepasselijker dan toen. Door in verbinding te staan met mensen die in verschillende werelden leven (dichtbij of ver weg, fysiek of mentaal), leren we niet alleen hun perspectief op de wereld kennen, maar worden we ons ook meer bewust van de onze.
 
Dit jaar zetten we - als Rotterdams festival – woorden om in daden door onze collega’s van Drama Box in Singapore uit te nodigen om hun eigen ICAFHub te hosten binnen hun eigen context.
Hoewel ons ICAF Rotterdam-team behoorlijk divers is in leeftijd en culturele achtergrond, zijn we ons zeer bewust van onze beperkte kijk op de wereld en de wereldwijde community arts-praktijk. De nauwe samenwerking met het Drama Box-team heeft ons eigen perspectief nu al aangenaam verrijkt. We zijn Hui Ling, Kevin, Josephine, Han Chung, Ailing en al hun collega’s erg dankbaar voor hun vertrouwen en generositeit.
 
Wat kun je verwachten?
Vanuit een ontspannen loungesetting in Islemunda, en soms letterlijk vanuit onze huiskamers, verwelkomen wij je in onze ICAF studio’s in Rotterdam en Singapore. Vanuit deze studio’s maken we verbinding met gasten en collega’s op andere plekken in de wereld. Dit wordt uitgezonden via een livestream op VIMEO, Facebook en/of ZOOM (verschilt per onderdeel). Het programma bestaat uit verdiepende gesprekken, online consultatiesessies, een dansworkshop, een participatieve filmworkshop, een community arts performance volledig gecreëerd op ZOOM, filmvertoningen gevolgd door nabespreking met de makers -en meer! Bereid je voor op een digitale ervaring waarin we er alles aan zullen doen om de warmte die we normaal samen genereren op een reguliere ICAF rechtstreeks binnen te laten komen in je woonkamer, al is het maar een beetje ...
 
Het is helemaal gratis.’

PRIJZEN

Voor praktische informatie:

www.icafrotterdam.com

 

DUUR VOORSTELLING

2 dagen

Reacties op MINI ICAF 2021