PREMIERE MUZIEK & VERHALEN UIT KAAPVERDIë Muziek

LENA EVORA

ZA 9 DEC

Zaterdagavond 9 december 2017 is de première van de muziekvoorstelling ‘Muziek & Verhalen uit Kaapverdië’ in Islemunda, Podium van IJsselmonde. Tijdens de voorstelling wordt het publiek in 90 minuten meegenomen naar Kaapverdië. De gids van deze avond is de zangeres en verhalenverteller Lena Evora en de muzikanten zijn Toy Vieira, Frans Silva, Marijn van der Linden, Jacob Smit en Walter Matos.

Kom luisteren naar de verschillende muziekstijlen die Kaapverdië rijk is zoals de morna, coladeira en batuk. Laat je informeren over de Kaapverdische (ondekkings)geschiedenis, de unieke cultuur, de mensen, de onafhankelijkheidsstrijd, de geografische ligging en de ontwikkelingen. Maar ook de grote binding met Nederland en in het bijzonder met de wereldstad Rotterdam. Beleef het intense gevoel van Sodade en Morabeza, woorden die niet te beschrijven zijn maar ervaren moeten worden. Voel de kracht van de muziek die ook nog eens versterkt word door een demonstratie van de culturele groep Lantuna. Zij spelen op deze avond een ritme die lang verboden is geweest op Kaapverdië en laten daarbij de bijbehorende sensuele dans zien.

Special guest is de legendarische Kaapverdische zangeres Jacqueline Fortes. Fortes wist zich als één van de weinige zangeressen staande te houden in een tijd dat de Kaapverdische muziekindustrie gedomineerd werd door mannen. Jacqueline heeft een aantal succesvolle albums op haar naam staan. In 2015 heeft Lena het privilege gehad om samen met Jacqueline het nummer ‘Mal d’Amor’ op te nemen als eerbetoon voor één van de grootste componisten die Kaapverdië telt, Eugénio Tavares.

Omarm de Kaapverdische muziek en haar cultuur. Kom kijken, luisteren en vooral genieten van muziekvoorstelling ‘Muziek & Verhalen uit Kaapverdië’.

Dit evenement is i.s.m. Islemunda, Podium van IJsselmonde

PRIJZEN

Aanvang 20.15 uur

UITVERKOCHT

 

DUUR VOORSTELLING

Reacties op PREMIERE MUZIEK & VERHALEN UIT KAAPVERDIë 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief