GOEDE BUREN Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 22 FEB

De nieuwe documentaire GOEDE BUREN is opgenomen in IJsselmonde te Rotterdam.

De documentaire was een van de publieksfavorieten van het International Documentary Filmfestival Amsterdam | IDFA 2018 te Amsterdam

Zonder dat iemand haar heeft gemist wordt de Rotterdamse Bep de Bruin tien jaar na haar dood in haar huis gevonden. De stad is in shock. Hoe kon dit gebeuren?

Ada (59) en haar beste vriendin Wilma (70) zijn vrijwilligers voor de gemeentelijke campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame mensen op die hulp kunnen gebruiken. Zo ontmoeten ze Jan (81) en Tilly (85). Jan heeft zeven jaar lang nauwelijks zijn huis heeft verlaten. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. Tilly is een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert. We blijven bij hen achter en zijn getuige van hun dagelijkse leven, hun angst om hun zelfstandigheid en waardigheid te verliezen, maar ook van de manier waarop ze met hun eenzaamheid omgaan. Jan met zijn muziek en huishouden.
Tilly struint alle buurtactiviteiten af, maar haar emoties vertrouwt ze alleen toe aan haar geliefde hond Sandy.

Goede Buren is een film over burgerschap, samenleven, eenzaamheid en ouder worden.
Een urgent en complex sociaal-maatschappelijk thema. Wie zal er later voor mij zorgen?
En wat doe ik zelf voor mijn buren?
Kijkend naar de documentaire wil je in actie komen, maar zie je tegelijkertijd ook de dilemma’s van die actie: waar ligt de grens tussen vrijwillige en professionele hulpverlening?
En ís er eigenlijk wel een oplossing voor eenzaamheid?
Goede Buren is als het leven zelf. Soms pijnlijk en ongemakkelijk, maar ook luchthartig en absurd, zelfs op momenten van diepe tragiek. 

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

Reacties op GOEDE BUREN 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief