MUZIEKFILM - FISHERMAN’S FRIENDS Film

CINEMA ISLEMUNDA SPECIAL

DO 6 FEB

Genre: Muzikale komedie

Regie: Chris Foggin (Finding your feet) Met: Sam Swainsbury, Maggie Steed, Daniel Mays, James Purefoy, Tuppence Middleton, e.a. (Verenigd Koninkrijk 2019, kleur, 112 min.)

Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.

Een hechte ploeg maten en deels familie, die vanuit Port Isac (721 inwoners...) de ruige Atlantische wateren voor de oostkust van het prachtige Cornwall, bevissen op o.a. kreeft. En dan komt "tosser" Andy voorbij die voor wat extra reuring zorgt in het dorp(je). Dat het gelegenheidskoor zou uitgroeien tot een geliefd zeeliedenkoor in heel Groot Brittannië. kon niemand ruim 25 jaar geleden bevroeden. Overigens deden alle leden van de echte Fisherman’s Friends mee aan deze film, inclusief een mooie en gevoelige solo van Toby...

De bijdehantere Danny, een muziekproducent uit Londen, is met zijn collega’s in Port Isaac voor een vrijgezellenfeest. Een groep vissers, die zichzelf de Fisherman ‘s Friends noemen, geven een zangoptreden op de kade. Danny is volledig gegrepen door de aanstekelijke, traditionele vissersliederen en is vastberaden het mannenkoor een platencontract aan te bieden. Maar de vissers zijn eigenwijs en laten zich niet zomaar overtuigen; roem en fortuin hebben weinig betekenis in de hechte gemeenschap van de Fisherman ‘s Friends. Door hun oprechte karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Filmmagie ‘het waargebeurde succesverhaal gebreid als een warme trui.’

★★★★ Cinenews ‘Een échte feelgoodfilm. Mooie liederen, leuk verhaal, goed geacteerd.’

★★★ The Guardian ‘Een zoetaardige, sympathieke komedie.’

PRIJZEN

Aanvang 14.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

112 min

Reacties op MUZIEKFILM - FISHERMAN’S FRIENDS 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief