BOEKENWEEK 2019: FIDAN EKIZ Literatuur

FIDAN EKIZ

WO 27 MAR

Jet Sol interviewt de bekende Roterdamse journaliste, columniste en documentairemaakster Fidan Ekiz. Na afloop is er tijd om vragen te stellen en je boek te laten signeren.

Fidan Ekiz (Rozenburg, 1976) is een Nederlandse journaliste, tv-host, columniste en documentaire-maakster. Fidan studeerde journalistiek in Utrecht. Na haar studie ging zij aan de slag als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad.

Tijdens de Irak-oorlog in 2003 berichtte Ekiz als oorlogscorrespondent vanaf de Turks-Iraakse grens en vanuit Noord-Irak. Later werd zij Turkije-correspondent voor RTL Nieuws en de kranten van de Geassocieerde Persdiensten (GPD), met standplaats Istanbul.

In 2009 maakte Fidan samen met Kees Schaap de vijfdelige documentaire serie ’Veerboot naar Holland’ (VARA) over het emigratieverhaal van enkele Turkse gezinnen – waaronder dat van haarzelf – in Rozenburg, het dorp bij Rotterdam waar zij opgroeide. Met die documentaire-serie won zij zowel de Erasmus EuroMedia Award als de Rotterdamse Persprijs. Ook maakte Fidan de documentaire ’Ik zie een verre reis’, eveneens voor de VARA.

Als presentatrice was Fidan te zien in een aantal tv-programma’s, waaronder Let’s Make Love en Storm op Komst. Ook treedt zij met enige regelmaat op als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Toegang: € 7,50 voor leden, € 10,00 voor niet-leden
Tickets: aan de balie of via de website van Bibliotheek Rotterdam

PRIJZEN

Toegang: € 7,50 voor leden, € 10,00 voor niet-leden

 

DUUR VOORSTELLING

Reacties op BOEKENWEEK 2019: FIDAN EKIZ