DOWNTON ABBEY Film

CINEMA ISLEMUNDA

DO 17 SEP

Genre: Historisch, Drama

Regie: Michael Engler
Met: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Allen Leech, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Robert James-Colliler, Joanne Froggatt, Jim Carter, Imelda Staunton, e.a.
(Groot-Brittannië, 2019, kleur, 122 min.)

De bioscoopfilm is geschreven door bedenker van Downton Abbey, Oscarwinnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria)
De beroemde Britse televisieserie Downton Abbey krijgt nu eindelijk zijn eigen film.
En dit keer komt er hoog bezoek van koninklijke allure.
De serie kreeg gedurende zes seizoenen een aantal Emmy Awards, Golden Globes en een speciale Screen Actors Guild Award voor de gehele cast.

Het verhaal speelt zich af in Engeland tijdens de herfst van 1927, anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie. De adellijke Britse familie Crawley mag op hun landgoed koninklijk bezoek verwachten. De hofdienaren komen langs om het bezoek voor te bereiden. Al snel begint het te schuren tussen de twee culturen. Het personeel zorgt voor schandalen, romantiek, drama en intriges.

Op het landgoed wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van het grootse feest waarop zelfs Carson aanwezig zal zijn. Intussen staat een volwassener Mary op eigen benen en heeft ze haar verantwoordelijkheid genomen. Downton kan echter nog steeds op haar trouw rekenen. Edith worstelt met haar nieuwe functie als markiezin die een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan ze gewend was tijdens haar opvoeding.

Gids.tv
De serie Downton Abbey was in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten al een doorslaand succes. Ook in Nederland keken veel mensen naar deze serie over de adellijke familie Crawley.
De film bevat alle vertrouwde elementen, zoals de klassenverschillen tussen de adel en de gewone arbeider. Enorme pluspunten zijn de beeldschone kostuums, de sterke cast en de rijke decors, vol met prachtige Britse landschappen. De inmiddels 84-jarige Maggie Smith steelt met haar ijzige, veelzeggende blikken en dodelijke oneliners ook in de film de show.
Voor de echte fans van de populaire serie is deze film vorstelijk genieten.

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree 5 euro

Kaart + Islemundineetje: 15 euro

 

 

 

DUUR VOORSTELLING

122 min

Reacties op DOWNTON ABBEY