DE KLEINE VAMPIER Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 14 MAR

 Genre: Animatie, Boekverfilming

Regie: Richard Claus, Karsten Kiilerich Met: Sven De Ridder, Juan Gerlo en een verder volledig Nederlandse stemmencast (Denemarken, Duitsland, Nederland 2017, kleur, 83 min.) Nederlands gesproken, kijkwijzer: 6+

Dit licht verteerbare Halloweenvertier voor een doelpubliek van 6- tot 12-jarigen steunt op de kinderboeken van de Duitse Angela Sommer-Bodenburg. Sympathieke animatie, met een lofzang op vriendschap.

Hoe word je vriendjes met een vampier? Bij de 13-jarige Anton ging dat zo: veel griezelverhalen lezen en geïnteresseerd zijn in vervallen kastelen en begraafplaatsen. Daarmee bouw je je basiskennis op. En dan, stom toeval, je ouders die op het idee komen op vakantie te gaan naar Transsylvanië. De rest gaat vanzelf. Toch zijn de even jonge vampier Rudolph, zijn met toverkracht begiftigde zusje Anna en de rest van de vampiersclan die Anton ontmoet, anders dan hij zich had voorgesteld. Zo zijn ze dapper, als je ze wat beter leert kennen best aardig en – niet onbelangrijk – ongevaarlijk. Behalve dan voor die ene koe die een beet kreeg en nu vrolijk door de maanverlichte nachten fladdert. Rudolph wordt achternagezeten door de meedogenloze vampierjager Rookery en zijn naïeve helper. Anton aarzelt niet en gaat Rudolph helpen. Dat hij daarvoor dient te leren vliegen als een vampier en helemaal heen en terug naar het Zwarte Woud moet om hulp te halen, zijn niet eens de grootste obstakels. 

Filmmagie “De animatie oogt goed, het scenario is spitsvondig, de actiescènes zijn vlot en amusant.”

PRIJZEN

Aanvang film 14.00 uur

Entree € 3.00

Entree + Kidsmenu €10.00

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

83 min

Reacties op DE KLEINE VAMPIER 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief