MUZIEKFILM: BLINDED BY THE LIGHT Film

CINEMA ISLEMUNDA SPECIAL

FR 14 FEB

Genre: Muzikale, Romantische komedie

Regie: Gurinder Chadha (Bride & Prejudice, Bend It Like Beckham) Met: Viveik Kalra en Nell Williams, Rob Brydon, Kulvinder Ghir, Nell Williams, (Verenigd Koninkrijk 2019, kleur, 115 min.)

Een inspirerend, hartverwarmend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. Voor Blinded by the Light mocht ze tijdens het Heartland Film Festival de Truly Moving Picture Award in ontvangst nemen.

Blinded by the Light is gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft. Je hoeft geen fan van Bruce Springsteen te zijn om Blinded by the Light te waarderen. Het hoge feelgood gehalte, een vleugje romantiek en een sympathieke hoofdrolspeler beloven al veel goeds. Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van ‘The Boss’ laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Jarved leert zichzelf en zijn familieleden beter kennen. Er bloeit zelfs een mooie romantische liefde op.

★★★★ de Volkskrant ‘Charmeert vooral door het sprankelende spel van Viveik Kalra’

★★★★ AD ‘Het evangelie volgens Bruce Springsteen’

★★★ VPRO Cinema ‘Schaamteloze feelgoodfilm’

PRIJZEN

Aanvang film 20:00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaartjes

 

DUUR VOORSTELLING

115 min

Reacties op MUZIEKFILM: BLINDED BY THE LIGHT 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief