MUZIEKFILM - YESTERDAY + AFTERPARTY Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 28 FEB

Cinema Islemunda staat in de maand februari in het teken van de Muziekfilm! Yesterday is de laatste van de 4. Na de film Yesterday, wordt dit Special feestelijk afgesloten met een Live optreden!

Eric & Friends hebben hiervoor speciale covers uitgezocht. Kom en geniet van de geweldige film en het feestje hierna.

---

Genre: Muzikale komedie

Regie: Danny Boyle Scenario: Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill). Met: Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon en Ed Sheeran.

(Verenigd Koninkrijk 2019, kleur, 112 min.)

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Oscarwinaar Danny Boyle zet met Yesterday een swingende, komische musical fantasy op het witte doek. Boyle is voornamelijk bekend als regisseur van Slumdog Millionaire, waarvoor hij in 2008 een Oscar voor Beste Regisseur achter zijn naam mocht zetten. Daarnaast heeft hij ook bekendheid gecreëerd door zijn werk aan Trainspotting, Steve Jobs en 127 Hours. Boyle mocht voor zijn nieuwste werk al een Audience Award in ontvangst nemen op het Montclair Film Festival.

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? ’Yesterday’ gaat over Jack Malik (Himesh Patel), een singer-songwriter uit een klein dorpje in Engeland. Zijn droom om beroemd te worden is snel aan het vervagen, ondanks de steun die hij krijgt van zijn beste vriendin Ellie (Lily James).

Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen wordt Jack wakker als de enige persoon die de iconische liedjes van The Beatles kent. Na aanvankelijke verwarring ziet Jack zijn kans schoon; met het complete oeuvre van The Beatles in zijn hoofd kan hij de wereld veroveren. Voor Jack het weet, zit hij met Ed Sheeran (in een rol als zichzelf) te jammen. Alles gaat voor de wind, totdat Jack zich toch wat bezwaard begint te voelen onder het curieuze plagiaat dat hij pleegt. En dan is Ellie er ook nog, die misschien toch wel meer dan een jeugdvriendin is.

★★★★ NRC
"Yesterday is deels een scherpe satire op de muziekindustrie en hun gladde marketingmethoden. Maar net als de door romanticus Curtis geschreven filmhits Four Weddings and a Funeral en Love Actually gaat Yesterday vooral over de liefde. Maar dan wel op een originele en geestige manier; een beetje zoals een klassieke song van The Beatles."

★★★1/2 De Telegraaf
" Yesterday is een film die je na afloop vrolijk neuriënd weer naar buiten stuurt."

Cinenews.be
“Rock- roll komedie over muziek, dromen, vriendschap en the long and winding road die leidt naar de liefde van je leven.”

★★★★ AD
"Yesterday is een heerlijke film. Toegegeven: het is allemaal vergezocht, maar de makers komen er mee weg. Zoals John Lennon al zong: Imagine."

PRIJZEN

Aanvang film 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree+Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

112 min

Reacties op MUZIEKFILM - YESTERDAY + AFTERPARTY 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief