MUZIEKFILMS: WILD ROSE Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 21 FEB

Genre: Muzikaal drama

Regie: Tom Harper Met: Jessie Buckley, Craig Parkinson, Julie Walters, Jamie Sives, Craig Parkinson, e.a. (Verenigd Koninkrijk 2019, kleur, 111min.)

IMDb beoordeling 7,2 / 10

BAFTA Awards, Scotland: Beste Film en Beste Actrice (Jessie Buckley) British Independent Film Awards: Beste Film, Beste scenario, Beste Muziek, Beste Actrice (Jessie Buckley) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Julie Walters)

Jessie Buckley is een aanstormend talent met een heerlijke stem en een bijzondere uitstraling. Jessie Buckley schittert als jonge moeder en muzikale wildebras uit Glasgow die wil doorbreken in Nashville. Tot grote ergernis van haar moeder, gespeeld door Julie Walters, die vindt dat ze haar kinderen verwaarloost.

Rose-Lynn Harlan (heerlijk neergezet door Jessie Buckley) wil haar droom najagen en doorbreken als countryzangeres in Nashville. Maar als jonge moeder uit Glasgow, met cowboyhoed, witte laarzen én enkelband omdat ze net uit de gevangenis komt, ligt dat niet erg voor de hand. Haar moeder (Julie Walters) is klaar met zorgen voor haar kleinkinderen en vindt dat haar dochter eindelijk eens verantwoordelijkheid moet nemen voor haar leven.

Een pakkend, hartverwarmend verhaal, goede acteurs en lekker veel muziek in deze film van regisseur Tom Harper (bekend van ‘Peaky Blinders’). De soundtrack bevat zowel originele songs die exclusief voor de film zijn geschreven als covers van nummers van gevestigde country-artiesten zoals Emmylou Harris en Wynonna Judd, folkartiesten John Prine en Patty Griffin, en de Schotse indie-rockband ‘Primal Scream’.

VPRO - Cinema “een fantastische hoofdrolspeelster: de Ierse Jessie Buckley steelt onmiddellijk je hart, en ze kan nog prachtig zingen ook. Countryliefhebbers zullen sowieso in hun nopjes zijn met de soundtrack.”

★★★★ NRC "A Star is Born, maar echter."

★★★★ BN de Stem "Zangeres en actrice Jessie Buckley is verrukkelijk en cool in deze even gepeperde als breekbare hoofdrol, en bovendien heeft ze die zogenaamde it-factor in huis.”

PRIJZEN

Aanvang film 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree+Filmhap €12.50

Koop hier je kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

119 min

Reacties op MUZIEKFILMS: WILD ROSE 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief