THE LION KING (NL) Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 5 FEB

Genre: actie, avontuur, familiefilm en animatie

Regie: Jon Favreau (The Jungle Book, Chef, Iron Man)
Met: Chiwetel Ejiofor, John Oliver, James Earl Jones, John Kani, Alfre Woodard, e.v.v.a.
The Walt Disney Company Benelux
(Verenigde Staten 2019, kleur, 110 min.) Nederlandse versie, kijkwijzer: 9+

IMDb beoordeling 7,0 / 10

The Lion King is een muzikale fantasyfilm uit 2019, geregisseerd door Jon Favreau en geproduceerd door Walt Disney Pictures. Het is een realistische computer-geanimeerde remake van Disney’s animatieklassieker uit 1994.
De remake van The Lion King volgt op het succes van The Jungle Book van Favreau.

De live action remake van The Lion King maakt de verwachtingen waar. Deze versie is een visueel spektakelstuk waarbij je als kijker ogen tekort komt.

Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer, en voormalig erfgenaam van de troon, heeft zijn eigen plannen.
De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

Parool
“De iconische scene – een shamaan-baviaan toont vanaf een rotspunt de toekomstige koning aan de kuddes op de vlakte beneden – toont meteen welke krachttoer de makers van deze nieuwste live action remake hebben volbracht: The Lion King is nu een kruising tussen de tekenfilm uit 1994 en de bekroonde BBC-serie Africa met David Attenborough.”

PRIJZEN

Aanvang 14.00 uur

UITVERKOCHT

 

 

DUUR VOORSTELLING

110 min

Reacties op THE LION KING (NL) 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief