ONKRUIDZAAIERS IN FABELTJESLAND Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 12 DEC

Hatsikidee! Wie gaat er met ons mee…?’

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de serie De Fabeltjeskrant voor het eerst op de televisie werd uitgezonden.

De originele Fabeltjeskrant speelfilm uit 1970 Onkruidzaaiers in Fabeltjesland wordt vertoond naar aanleiding van de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant. De vertoning is in samenwerking met Podium Vreewijk. Het scenario en de vele liedjes in de animatiefilm zijn geschreven door Leen Valkenier. Fabeltjeskrant-schrijver Leen Valkenier groeide op in tuindorp Vreewijk te Rotterdam en baseerde veel van de karakters uit de serie op zijn buurtgenoten en vrienden.

In 1970 kwam deze eerste en enige échte Fabeltjeskrant Film in de bioscoop. Er kwamen niet minder dan 212.015 bezoekers op af en dat is heel veel kijkend naar de Nederlandse films van vandaag. Het zou er nu op neer komen, tweemaal Goud.

De decors voor de film werden ontworpen door Ruud van Dijk. De poppen waren van de hand van poppenmakers Joke Aletrino en Henriette Beukers-Lenselink en Henk Beukers, en ze werden gespeeld door Irma Fransen, Olga Reurslag, Jantien Windhouwer, Corrie Hamel, Martien Oltmans, Mildred Rison en Saskia Janse.

De leden van het torrenvolk zouden in eerste instantie enkel een rol spelen in Onkruidzaaiers in Fabeltjesland, maar naar aanleiding van het succes van de film werden twee torren, Thijl Schavuit en Sjefke Schelm, toegevoegd aan de cast van de televisieserie.

Terwijl de dieren aan het picknicken zijn in het Buitenbos, wordt het Grote Dierenbos overspoeld door kwaadaardige torren die de boel willen plunderen en onkruid zaaien. Bor de Wolf, die was achtergebleven in het bos, snelt naar de anderen om ze te waarschuwen, maar Juffrouw Ooievaar maakt hem uit voor leugenaar. Bor probeert de zaak dan maar alleen op te lossen.

PRIJZEN

Aanvang 14.00 uur

Entree € 3.00

Entree + Kids menu € 10.00

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

Reacties op ONKRUIDZAAIERS IN FABELTJESLAND 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief