DUMMIE DE MUMMIE EN DE TOMBE VAN ACHNETOET Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 21 MAR

Regie: Pim van Hoeve Met: Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Stefan de Walle, e.a. (Nederland 2017, kleur, 82 min.) Taal: Nederlands, kijkwijzer: alle leeftijden

Hij mag in Polderdam liefdevol zijn opgevangen door zijn vriend Goos en diens vader Klaas, toch verlangt de kleine mummie Dummie naar zijn eigen ouders.

Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

De Volkskrant “Een fantasie-Egypte is het, dat eerder doet denken aan Indiana Jones en sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Het past bij de fantasievolle, onderhoudende avonturenfilm, die wederom uitblinkt in (visuele) slapstick.”

PRIJZEN

Aanvang film 14.00 uur

Entree € 3.00

Entree + Kidsmenu € 10.00

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

82 min

Reacties op DUMMIE DE MUMMIE EN DE TOMBE VAN ACHNETOET 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief