DUMBO Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 14 FEB

Kom voorafgaand aan de film Dumbo gezellig knutselen in de bieb. Het knutselen begint om 13:00 uur en de film om 14:00 uur.

Genre: Animatie, Musical, Familie, Disney

Regie: Ben Sharpsteen (Amerika, 1941 kleur, 64 min.) Nederlands gesproken, alle leeftijden

De Schitterende Disney-klassieker Dumbo zit vol met leuke, en zeer herkenbare liedjes, de muziek van Dumbo was in 1942 dan ook goed voor een Oscar®. In 1947 kreeg Disney voor Dumbo op het filmfestival in Cannes de prijs voor de beste animatiefilm.

Dumbo is, na Sneeuwwitje en Pinokkio, Disney’s derde lange tekenfilm. Al direct vanaf het begin kende de film een ongekend en ook onverwachts succes. Met de hulp van zijn trouwe beste vriendje Timmie, gebruikt Dumbo zijn sensationele oren om vliegensvlug beroemd te worden als de enige vliegende olifant ter wereld. Eindelijk brengt de ooievaar ook bij Moeder Jumbo, een van de olifanten uit een groot circus, een pakje. In het pakje zit een lief klein baby-olifantje. Ze noemt hem Jumbo junior. Maar het olifantje heeft enorme grote oren. Het zijn gewoon flaporen. Een olifant onwaardig. Jumbo? Zeg maar Dumbo. Want zo dom ziet hij er uit. Alleen de guitige muis Timmie vindt de oren van Dumbo juist heel mooi. Hij verzint een list waardoor Dumbo zal uitgroeien tot de beste attractie van het circus en alle kinderen hem toe zullen juichen. Maar Dumbo is veel te verlegen om de ster van de show te zijn. 

PRIJZEN

Aanvang knutselen 13.00 uur

Aanvang film 14.00

Entree € 3.00

Koop hier uw kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

64 min

Reacties op DUMBO 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief