BEJAARDEN & BEGEERTE Theater

HET ZUIDELIJK TONEEL

DO 1 NOV

Bejaarden & Begeerte
Intiem theater over passie en ouderen

Ze raakten tien jaar geleden geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd wederom verliefd werden. Liefde op latere leeftijd, dat werd het onderwerp van hun voorstelling Bejaarden & Begeerte. Nu, een decennium met meer dan 250 speelbeurten en ruim 25.000 bezoekers later, spelen Oscar Kocken en Lucas de Man voor het laatst deze productie. De voorstelling raakt onderwerpen aan waar vaak wat stiekem of besmuikt over wordt gedaan, terwijl het toch zeker heel erg menselijk is om verliefd te worden, ook als je 70+ bent. 

Ter voorbereiding spraken Kocken en De Man met ouderen in het hele land over de liefde. Gesproken werd over de allereerste verliefdheid, het eindeloos dansen van de foxtrot, het gebrek aan voorlichting, de macht van de kerk en de ondergeschikte positie van de vrouw. Maar ook het heden kwam aan bod: hoe verandert de liefde als je ouder wordt? Kan je opnieuw verliefd worden als tachtig bent? Fladderen de vlinders nog net zo als toen je twintig was? Werkt het lichaam nog mee? Kom je het verlies van je partner ooit te boven?

Met al deze verhalen maakten Kocken & De Man de voorstelling Bejaarden & Begeerte, waarin zij laten zien dat het bloed bij ouderen heus nog wel stroomt daar waar het niet gaan kan. Dat zij ook hun dromen hebben en verlangens, maar ook dat er nogal wat taboes zijn, bijvoorbeeld bij de kinderen, verzorgenden en activiteitenbegeleiders. Al die verhalen van vroeger en nu komen samen een voorstelling vol muziek, film, tekst en hier en daar zelfs een dansje.

Deurbeleid: De voorstelling is uitsluitend toegankelijk voor 65-plussers óf onder begeleiding van een 65-plusser. Nieuwsgierige jonkies vragen hun grootouders, buren of andere liefhebbende ouderen dus mee uit.
 

Productie: Lucas De Man, Oscar Kocken en Het Zuidelijk Toneel
Concept en spel: Lucas De Man en Oscar Kocken
Toneelbeeld: Jasper Rijsdijk

 

PRIJZEN

Aanvang 14.30 uur

Entree € 5.00 euro

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

75 min

Reacties op BEJAARDEN & BEGEERTE 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief