partners

We zijn geen standaard theater dat voorstellingen boekt en daar publiek bij zoekt. Ons programma komt tot stand in samenwerking met onze omgeving en onze doelgroepen. We werken daarom zoveel mogelijk vraaggericht, wijkgericht en in samenwerking met programmapartners, wijkinitiatieven, wijkbewoners en nieuwe makers.

Voor meer informatie: programma@islemunda.nl t.a.v. Programma coördinator Arno Brouwer

Rotterdams Wijktheater

 

MISSIE

Het produceren en uitvoeren van relevante en herkenbare theatervoorstellingen mét, dóór en vóór mensen uit maatschappelijke groeperingen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Op participatieve basis, met professionele ondersteuning, willen wij theater maken dat mensen een stem geeft, lokaal talent ontwikkelt, gemeenschappen versterkt en de community arts zowel nationaal als internationaal verder helpt ontwikkelen.

www.rotterdamswijktheater.nl

www.icafrotterdam.com
Volg ons op Facebook

Cinema Islemunda

Onze filmprogrammeur Ad van de Donk stelt maandelijks een prachtig filmprogramma samen.
De films gaan we komende tijd vertonen in onze prachtige theaterzaal, die we ombouwen naar een filmtheater. Hierdoor ontstaat er meer ruimte en kun je met veel plezier naar de films kijken.

Productiehuis FLOW

Productiehuis FLOW, opgericht door spoken word artiest Y.M.P, is gevestigd in Rotterdam Zuid en zet zich maatschappelijk in door jongeren met boordevol talent een podium te bieden.

Bibliotheek IJsselmonde

Op diverse plekken in de stad vindt u vestigingen van de Bibliotheek Rotterdam. In de deelgemeente IJsselmonde zijn er twee te vinden: één in Lombardijen aan de Dantestraat 365 en de grotere Stadsbibliotheek IJsselmonde als medebewoner van het splinternieuwe Islemunda. Natuurlijk kunt u er boeken en tijdschriften lenen en kranten lezen, maar daarnaast is de bibliotheek een prima plek om te studeren of te werken. Leden van de bibliotheek kunnen gebruikmaken van computers, laptops en (draadloos) internet.

 

In Bibliotheek IJsselmonde worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het wekelijkse voorleeshalfuurtje op de woensdagmiddag en de jaarlijkse literaire avond tijdens de Boekenweek waarvoor altijd een landelijk bekende schrijver wordt uitgenodigd. Geregeld zijn er tentoonstellingen die zijn samengesteld door wijkbewoners, wordt er een zelfgeschreven boek door een wijkbewoner gepresenteerd of is er een themamiddag of –avond. Uiteraard organiseert Bibliotheek IJsselmonde ook activiteiten rondom landelijke campagnes zoals de Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen we u naar de agenda op de website van de bibliotheek, www.bibliotheek.rotterdam.nl

 

Wilt u een keer uw verzameling of hobby tentoonstellen of hebt u suggesties voor de programmering én woont u in IJsselmonde, dan kunt u contact opnemen met de programmeur van de bibliotheek, Wilma van Beek, bereikbaar onder telefoonnummer 010-4829494 of via w.vanbeek@bibliotheek.rotterdam.nl
 

Open Studio Islemunda

Bij Islemunda kun je je talenten in alle genres van de podiumkunsten ontwikkelen.

Met name voor de bewoners van IJsselmonde hebben we wekelijks op dinsdagavond Open Studio Islemunda. Tijdens Open Studio krijgen amateur muziek- en theaterbeoefenaars van alle leeftijden en met diverse achtergronden coaching van professionals.

Het Open Studio team bestaat uit Marjet Roerink (algehele leiding en theaterlessen), Marlon Pichel (muzikale begeleiding), Donnie DuVall (muzikale begeleiding), Megan Davis (zangcoaching) en Marije Langhorst (theaterlessen), Arno Brouwer (coordinator Islemunda)

Tweemaal per jaar schitteren de talenten volop in de spotlights voor publiek in de theaterzaal van Islemunda, waarbij ook de presentatoren uit eigen stal gecoacht worden.

Open Studio Islemunda is ook een plek waar andere talent-initiatieven uit Zuid de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, zoals de jongerentalenten wedstrijden Sing off South (3 edities), Southsidejam, zangstudio Nanda Akkerman, de Music Performance Club en de muzieklessen van Stichting De Vrolijkheid op het AZC in Beverwaard. 

Educatie en meer...

Theatergroep Mangrove

www.theatergroepmangrove.nl

 

Cultuurraad voor Ouderen IJsselmonde

www.cultuurraadvoorouderenijsselmonde.nl

 

Westerbioscoop

www.westerbioscoop.nl 

 

Telekids Musicalschool

www.telekidsmusicalschool.nl

 

 

 

EDUCATIE trajecten met:

 

Palmentuin voor Theater

www.palmentuin.info

 

VSO Herenwaard

www.herenwaard.nl