Vrijdag 14 September 2018

Islemunda en Theater Zuidplein begeleiden nieuwe maker Y.M.P.

Islemunda en Theater Zuidplein begeleiden nieuwe maker Y.M.P.

Y.M.P is theatermaker, producent en talentcoach. Hij maakte een voorstelling over zijn detentieverleden (De Binnenplaats), organiseerde meerdere uitverkochte podiumavonden en bouwde het platform FLOW op voor jongeren van diverse afkomst en met een divers verleden.

Samen met Islemunda en Theater Zuidplein doorloopt Y.M.P het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten. Binnen dit traject maakt Y.M.P de productie ‘Alleen Staan De Vaders’:

Y.M.P is een jonge vader uit de urban jungle van NU. Opgegroeid zonder vader die ook vaderloos opgroeide, doorbreekt hij de drie generaties durende cirkel van niet zorgen voor je kind. Hij kiest voor zijn zoon, het vaderschap en alles wat daarbij komt kijken.
In Alleen Staan De Vaders sleurt Y.M.P je mee in zijn struggles, met taal en humor als zijn wapens. Theaterkunst met de vibe van de straat. Kwetsbaar en tegelijkertijd uitdagend.

“Als er één keuze belangrijk is geweest in mijn leven dan was het de keuze om te kiezen voor Razz. Te kiezen voor mijn zoon. Te kiezen voor mijn Rol als vader.” 

Alleen Staan De Vaders is een solovoorstelling doorvlochten met theater, live muziek, visuele kunst en de kwetsbaarheid van een vader. Met zijn lange dreads, 1 meter 88 en apart loopje is Y.M.P een unieke verschijning op het podium. Hij put inspiratie uit zijn eigen leven én de verhalen van ervaringsdeskundigen. Een zoektocht naar de betekenis van vader-zijn en verantwoordelijkheid. Liefdevol, energiek en puur.

Naar aanloop van de première op zaterdag 6 oktober 2018 in Theater Zuidplein willen we je graag uitnodigen om een kijkje te nemen bij het maakproces van deze voorstelling.

Meet de Maker sessies in Islemunda
Tot 12 dagen voorafgaand aan de try-out gaat Y.M.P. in gesprek met vaders, zijn achterban, fans en andere geïnteresseerden tijdens de Meet de Maker sessies. Nadat hij een aantal scènes heeft laten zien, kan het publiek reageren en Y.M.P bevragen. Deze feedback neemt hij mee om tot op het laatste moment te werken aan het finetunen van de voorstelling.

Datum: woensdag 26 september 2018 om 13.30 uur en/of om 19.30 uur.(Mocht je hier niet bij kunnen zijn, kan je op 25 september om 19.30 uur een open repetitie bijwonen).

Locatie: Islemunda, Podium van IJsselmonde – Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam. De bijeenkomsten zijn gratis, maar wel graag reserveren via info@islemunda.nl.

Speeldata voorstelling
Theater Zuidplein
Vrijdag 5 oktober, 20.15 uur (Try-out)
Zaterdag 6 oktober, 20.15 uur (Premiere)
www.theaterzuidplein.nl

Islemunda, Podium van IJsselmonde
vrijdag 15 maart 2019, 20.15 uur
zaterdag 16 maart 2019, 20.15 uur
www.islemunda.nl