Zondag 23 September 2018

Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy in Islemunda

Nieuw in Islemunda, Podium van IJsselmonde;

Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy

 

De Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy start opnieuw in IJsselmonde! Er zijn proeflessen voor iedereen die de sfeer wil komen proeven. De start in IJsselmonde is een initiatief geweest van meerdere enthousiaste partijen.

 

Uitbreiding

Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy is al enige tijd te vinden in gemeente Rotterdam. In Hillegersberg/Schiebroek wordt er met docenten Remko Harms en Maartje Goes gewerkt aan zingen, dansen en acteren. En in Ommoord, met Martine Hordijk. Mede door het enthousiasme van de vakdocenten ontstond de wens verder uit te breiden, zowel qua spreiding als qua aanbod. Als bijna vanzelf kwam de samenwerking met Islemunda, Podium van IJsselmonde, tot stand. Er kwam een tip van een bekende en beide partijen waren enthousiast. Daarmee ontstond ook de kans om uit te breiden qua niveau en er, naast de gestandaardiseerde lesaanbod, kan ook worden gestart met de zogeheten ‘TopClub’.

 

TopClub

Er is bij Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy plek voor iedereen vanaf 4 jaar die wil zingen, dansen en acteren. Vanaf september start er in Rotterdam ook een TopClub. Tot voor kort was dit hogere niveau binnen de school nog uitsluitend te vinden in Amersfoort, Amsterdam en Den Bosch. De landelijke school besloot uit te breiden naar Rotterdam. “We zien in Rotterdam erg veel enthousiasme en we merken dat ook kinderen vanuit omliggende plaatsen er naartoe gaan. Het werd tijd dat we ook zuidelijker in Nederland de TopClub aan gingen beiden en we zien daar in Rotterdam mooie kansen voor.”, aldus

directeur Andre Pouwer.

 

Jeugdcultuurfonds

Binnen Rotterdam heeft Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy een nauwe samenwerking met het Jeugdcultuurfonds. “We werken veel en graag samen met dit fonds omdat we hetzelfde doel hebben: alle kinderen van Nederland de kans geven zichzelf optimaal te ontwikkelen door te zingen, dansen en acteren. Vooral op persoonlijk vlak: samenwerken, zelfvertrouwen, enz.” aldus Pouwer. Afgelopen maand was nog in Jong010 te lezen over Jeugdcultuurfonds en Telekids Musicalschool en de partijen zijn ook in gesprek om dit jaar weer leuke activiteiten op Jeugdvakantieland in Ahoy te organiseren.

 

Sinds de oprichting van de Telekids Musicalschool in 2013 wordt er les gegeven aan kinderen tussen de 4 en 9 jaar in 40 plaatsen door het hele land. Er is een groep voor 4 t/m 6 jaar en voor 7 t/m 9 jaar. Onder het initiatief ‘RTL Talent Academy’ is er ook musicalles voor 10 t/m 14 jaar. De TopClub lessen, waarvoor auditie gedaan dient te worden zijn voor iedereen van 8 t/m 18 jaar.

 

Naast de voor de hand liggende musical vaardigheden werken de leerlingen ook op breder vlak aan hun ontwikkeling. Sociale en communicatieve vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen worden gestimuleerd. De leerlingen krijgen bovendien bijzondere kansen. Er zijn bijvoorbeeld gastlessen van musicalsterren en er bestaat de mogelijkheid om audities te doen en zelfs mee te werken aan tv-programma’s. Twee keer per jaar laten de leerlingen zien wat zij hebben geleerd in een voorstelling.

 

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.telekidsmusicalschool.nl en www.rtltalentacademy.nl