Donderdag 24 December 2020

Wat een jaar!

Wat een onvoorstelbaar jaar hebben we achter de rug! We begonnen 2020 met volle zalen en we eindigen het jaar met een lege agenda en een dichte deur. 
Vanaf half maart moest iedereen vanwege het coronavirus abrupt op de rem gaan staan. Voor ons podium betekende dat uiteindelijk 111 dagen gedwongen sluiting. De periodes dat we open mochten waren we gebonden aan stevige maatregelen zoals een gezondheidscheck aan de deur, maximaal 30 bezoekers per ruimte en 1,5 meter afstand. Gelukkig bleef het publiek komen en zijn er ook hele mooie dingen gebeurd. Tijdens de eerste lockdown gaven we talent uit IJsselmonde het podium tijdens de Islemunda Sessions Online. Ze zijn terug te zien op ons Youtube kanaal. We hebben onze theaterzaal omgebouwd tot een intieme culturele huiskamer, waardoor het voor artiesten en publiek toch gezellig én veilig was om naar een voorstelling of film te komen. En er kwam uit vele kanten steun voor ons om het hoofd boven water te houden. 

Wij hebben ontzettend veel zin in 2021. Als onze deuren weer open gaan, zullen wij als vanouds een wijkgericht veelzijdig programma presenteren. Als het moet voor 30 mensen, als het weer kan natuurlijk voor veel meer. Wij hopen ook heel erg dat onze horecapartner Brasserie op Zuid weer open mag in het nieuwe jaar. Zonder hen is het toch een stuk minder gezellig in ons pand! Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat wij u, ons publiek, weer kunnen ontvangen en ontmoeten. Want we zijn er voor de bewoners van IJsselmonde, voor cultuurliefhebbers, voor nieuwe makers! Daarom....we kijken naar u uit in 2021!
  
Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en cultureel nieuw jaar toe!

Namens Team Islemunda
Irma van Lierop
directeur