Maandag 6 April 2020

Magie

Magie

Vandaag was ik voor even in Islemunda, Podium van IJsselmonde. Post ophalen, even kijken of alles er nog goed bijstaat. Fijn om Angela en Ilona van Brasserie op Zuid, die ook af en toe in het pand zijn, persoonlijk op 1,5 meter afstand gedag te kunnen zeggen. Natuurlijk kreeg ik meteen een lekkere cappuccino van ze, ze kennen me inmiddels.... Ogenschijnlijk heel gewone dingen, die ineens heel speciaal zijn geworden in de corona-crisis. 

Ik deed het licht aan in onze lege theaterzaal en in een opwelling vroeg ik Angela om deze foto van me te maken. Ik voel me altijd gelukkig in een theaterzaal. Zelfs in een lege. Het is een ruimte vol herinneringen. Gedeelde herinneringen van het publiek dat er ook bij was, bij dat bijzondere concert, bij die ene voorstelling, dat unieke moment. De energie tussen publiek en performer maakt een live performance zo bijzonder. Het is magie, die interactie. Magie die alleen in dat ene moment ontstaat, in die ruimte. Daarna is het weg, maar het blijft een herinnering.

Het is heel inspirerend om te zien hoe de culturele sector online van zich laat horen, nu er geen fysieke plek meer is om dat te doen. Vanuit Islemunda zoeken we ook naar nieuwe manieren om contact te blijven houden met ons dierbare publiek uit de wijk. 
De foto van vanmiddag heeft ons in ieder geval hierbij geïnspireerd. We houden contact! Tot snel!

Irma van Lierop,
directeur Islemunda, Podium van IJsselmonde