Vrijdag 22 Januari 2021

Hoe gaat het met... Eric Guinee

Helaas moet Islemunda nog even dicht blijven.
We hadden leuke evenementen op het programma staan. Veel mensen waren bezig met de voorbereidingen hiervan. Komende tijd maken we een rondje hoe het met ze gaat.
Vandaag deel 1: Eric Guinée
Eric Guinée, inwoner van IJsselmonde, gaf elke zondag gitaarlessen in Islemunda en hij was muzikaal leider van ons Songfestival programma: IJsselmonde Zingt. Daarnaast is hij de vaste gitarist van de Islemunda Sessions Band.
Hoe gaat het?
Ik bekijk alles graag positief! Het gaat goed. Ben gezond en mag gelukkig zeggen niet ziek te zijn geweest het afgelopen jaar.
Ik maak er graag het beste van.
Wat doe je op dit moment?
Op dit moment zet ik mijn gitaarlessen van de zondag in Islemunda voort via Zoom of Skype. Verder schrijf ik veel songs, oefen ik veel gitaar en piano en probeer ik mijn kennis nog meer te verbreden. Ook probeer ik te genieten van de tijd, dat we nog dingen op ons eigen tempo kunnen doen, dingen te doen die ontspannen. Want ik ga er vanuit dat iedereen muziek zó erg gemist heeft dat de tijd hierna heel druk gaat worden voor iedere beroepsmuzikant. We hebben onze energie dan hard nodig!
Wat zijn je plannen?
Ik wil graag mijn lessen op de zondag gaan uitbreiden; Meer mensen les te geven en eventueel uit te breiden naar meerdere dagen. Ben op dit moment een eigen lesboek aan het schrijven om mijn eigen manier en theorieën uit te leggen aan diegene die ik les geef. Voor mij is muziektheorie e.d. ook niet altijd makkelijk geweest. Ik heb mijn weg erin zelf moeten ondervinden en heb dat opgeschreven in een boek die bijna af is. Ook ben ik projecten aan het bedenken waarvan ik hoop dat als het allemaal weer kan te laten starten. En uiteraard is een eigen bluesband één van die plannen!
Waar kijk je naar uit als we weer open mogen?
Zelf op het podium te staan en de mensen weer blij te zien voor het podium.
Na de lockdown gaan de gitaarlessen in Islemunda weer verder!
Meer informatie over Eric: www.ericguinee.com/