Dinsdag 20 April 2021

Hoe gaat het met...

Helaas moet Islemunda nog even dicht blijven. We hadden veel leuke evenementen op het programma staan. Veel mensen waren bezig met de voorbereidingen hiervan of hadden al kaarten gekocht. Afgelopen tijd hebben we een rondje gemaakt hoe het met ze ging. Vandaag, hopelijk, het laatste deel.
Vandaag deel 15: Arno Brouwer
Arno is coördinator Programma, Marketing & Publiek van Islemunda. Arno is sinds de oprichting werkzaam bij Islemunda.
Hoe gaat het?
Gaat goed! We zijn nog niet volledig open, maar er is genoeg te doen! Er komt een storm aan energie aan. Voor veel mensen is het een zware tijd. We wachten daarom rustig onze beurt af en we kijken uit naar als we weer volledig open mogen.
Wat doe je op dit moment?
Ik ben met veel dingen bezig. We hebben onze studio’s beschikbaar gesteld aan scholen uit de omgeving van Islemunda. We werken samen met TV zender OPEN Rotterdam aan een Koningsdag special. We hebben verschillende livestreams gefaciliteerd van onder andere onze nieuwe maker Stanley Clementina, het International Community Arts Festival en komende tijd zijn er verschillende videoshoots, waaronder die van Lady Shaynah en het O-Festival.
Er ligt al een mooi programma klaar voor de komende tijd en het nieuwe seizoen, maar we zien wel wat daarvan door kan gaan of waar we een nieuwe datum voor gaan zoeken. Zo staat het Nieuwe Makers Festival van het Rotterdams Wijktheater nog op het programma, IMPACT bijeenkomsten en uiteraard een heleboel films bij Cinema Islemunda. Basisscholen staan in juli op het programma met de eindmusicals. Verschillende lessen van onder andere de Telekids Musicalschool en de gitaarlessen hopen we ook nog te mogen begroeten dit seizoen.
Op dit moment zijn we druk bezig met ons aandeel in het Stadsprogramma rondom het Eurovisie Songfestival: Open Up Studio Islemunda. Rotterdamse talenten gaan hun eigen songfestival nummers laten horen in een online Special vanaf 17 mei. Ook leuk om te delen: we zijn bezig met een nieuwe huisstijl en website voor Islemunda. Binnenkort komt daar meer nieuws over! Maar het gaat mooi worden!
Wat zijn je plannen?
Afgelopen jaar hebben we in de tijd dat we dingen konden doen, ook veel gedaan. We zijn toen onder andere de Islemunda Sessions Online gestart. Deze sessies krijgen in het nieuwe seizoen een wekelijkse live versie. Zo helpen we muzikanten en ons publiek weer aan mooie optredens. We proberen in deze tijd zoveel mogelijk mensen te helpen om weer creatief aan de slag te gaan. Dat is genieten! Zo werken we samen met 2 talentvolle mannen die een podcast hebben ontwikkeld: ’Echte Mannen Takkies’. Nu alleen nog te beluisteren op Spotify, maar binnenkort ook te zien op YouTube en komend seizoen hopelijk live in Islemunda! Ook kijk ik uit naar de (her)opening van Brasserie Op Zuid, een vers bakkie koffie gaat er wel in....
Waar kijk je naar uit als we weer open mogen?
Ik kan mij nog goed herinneren hoe het was toen we volledig open waren.... Ik kijk er daarom erg naar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen in ons geweldige gebouw in Rotterdam IJsselmonde.
We hebben een prachtig openingsplan klaar... een datum zal ik niet noemen, maar als het zover is...
Welkom terug!