Woensdag 11 Maart 2015

Anna Enquist On Stage

In een samenwerking met het Rotterdams Wijktheater organiseert bibliotheek IJsselmonde een avond vol verrassingen! Uiteraard zal Anna Enquist uitgebreid worden geïnterviewd, en wel door Bas Kwakman. Details gaan we nog niet onthullen, maar wel kunnen we melden dat de verschillende aspecten uit het leven van Anna Enquist - zoals haar werk als psychoanalytica, haar liefde voor muziek én voor Feyenoord -allemaal aan de orde zullen komen. 

 

Anna Enquist studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docent psychologie en schoolpsycholoog verbonden aan het Sweelinckconservatorium. Naast haar werk volgde ze een opleiding tot psychoanalyticus en in 1988 besloot ze te gaan werken voor het Psychoanalytisch Instituut in Amsterdam. Tot 2001 deed ze daar analyses en therapieën, en verrichtte ze er onderzoek. Ook gaf ze cursussen aan verschillende opleidingen.

Kort nadat ze van baan was veranderd, begon Anna Enquist gedichten te schrijven. Ze debuteerde in 1988, met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf. 

Als romanschrijver debuteerde Enquist in 1994, met Het meesterstuk. bekroond met de Dordtse debutantenprijs. 

 

Klik hier voor kaarten