Woensdag 18 Mei 2016

Prince’s Purple Rain bij Cinema Islemunda

Als eerbetoon aan deze geweldige muzikant! en op veler verzoek vertonen wij de film Purple Rain van Prince op woensdag 18 mei om 20.00 uur.

Regie: Albert Magnoli
Met: Prince, Apollonia Kotero, Morris Day, Olga Karlatos, Billy Sparks, e.a. 
(Verenigde Staten 1984, kleur, 111 min.) Taal: Engels. Nederlands ondertiteld

Muziekfilm van Albert Magnoli - Prince speelt een jonge rockster uit Minneapolis die op zoek is naar erkenning voor zijn zwoele rockmuziek.

Neem een diep-menselijk verhaal van overleving en triomf, een actuele soundtrack van de beste bands en de indrukwekkende aanwezigheid plus muzikaal talent van de super-rockster Prince en je krijgt wat Rolling Stone ’de knapste en spiritueel meest ambitieuze rock-’n-roll movie ooit gemaakt’ noemt.

Deze "autobiografische" film beschrijft de opkomst van het muziekfenomeen Prince (in de film genaamd "The Kid") vanaf zijn ongelukkige jeugd tot aan de top als Amerika’s meest besproken muzieklegende van de tachtiger jaren.

Purple Rain, winnaar van Oscars en Grammy Awards voor zijn pompende songs, brengt het bruisende filmdebuut van Prince als The Kid, een even wereldvreemde als getalenteerde artiest in een club in Minneapolis. 
The Kid probeert een onstuimig privé-leven in harmonie te brengen met zijn eigen zinderende woede en zoekt een uitweg in zijn muziek en zijn passie voor de sexy Apollonia Kotero.
Prince and The revolution halen het onderste uit de kan met Let’s Go Crazy, I Would Die 4 U, 
When Doves Cry en het titelnummer. ’Purple Rain overstelpt ons met onverwachte genoegen,’ schrijft Stephen Schaefer in Us. ’Muzikaal is het een triomferende vlammenzee.’