Woensdag 29 April 2015

Bijzondere filmvertoning bij Cinema Islemunda

DANS MET DE DUIVEL
REGISSEURS ANGELO PEREZ LEBBINK EN JOHN DE HAAS ZIJN VOOR EEN Q & A AANWEZIG

Melody Klaver speelt in de thriller Dans met de duivel van regisseurs John de Haas en Angelo Perez Lebbink. Ze staat naast Raymond Thiry, met wie ze voor de derde keer een film maakt. Eerder deelde het tweetal het doek in het drama Langer licht van David Lammers en in de verfilming van het bekende boek Oorlogswinter van Jan Terlouw.Een speelfilm maken op de manier van Pim de la Parra, volgens filmmakers Angelo Perez Lebbink en John de Haas kan het nog steeds. 

Starring: Raymond Thiry, Lizelotte van Dijk, Peter Faber, Werner Kolf, Dorien Rose Duinker, Meriyem Manders, Louise Wellers, Kees Boot, Melody Klaver, Tygo Gernandt, Rachid Larouz, Aicha Hallie, Ilias Ojja e.a.

De titelsong is gemaakt door de Brabantse chansonnier André van den Boogaart. 

Met de hete adem van een mysterieuze organisatie in zijn nek, neemt de corrupte bipolaire AIVD agent Pronk (Raymond Thiry uit o.a. Penoza, Oorlogswinter, Langer licht) in Dans met de Duivel één laatste opdracht aan. Pronk wil uit de organisatie, maar gaat nog éénmaal op pad. Hij zet de onschuldige Maddy aan tot moord om zelf buiten schot te blijven. Voor hem en ook voor Maddy wordt het een Dans met de Duivel.

Klinkt deze premisse bekend? Dat is niet vreemd, want Dans met de duivel is een vrije bewerking van John Badhams actiethriller Nick of Time (1995), met Johnny Depp en Christopher Walken. Thiry (Oorlogswinter, Black Out) vertolkt de Walken-rol. Verder zijn Peter Faber gecast als het doelwit van de aanslag, Melody Klaver als zijn assistente, en Kees Boot als de kwade genius.Producent, schrijver en regisseur John de Haas: ’John Badham vond het hartstikke leuk dat we een bewerking van Nick of Time gingen maken. 

De acteurs in Dans met de duivel krijgen achteraf betaald, maar dan moet de film wel winst maken. Waarom heeft Thiry ja gezegd tegen zo’n project? ’Uit vriendschap. Ik ken Angelo Perez Lebbink goed, omdat hij altijd op filmsets satelliteert. Vaak weet ik dan niet wat zijn functie is, maar hij is wel een autoriteit als het om filmkennis gaat. En hij is gepassioneerd. Eerst vroeg hij me voor een bijrolletje van drie dagen, dat was nog te doen. Toen hij zijn hoofdrolspeler kwijtraakte, heeft hij me onder druk gezet. Dus heb ik maar over m’n hart gestreken en die rol van Pronk overgenomen.’Als het ’actie’ uit de mond van de opnameleider klinkt, wordt de blik in Thiry’s blauwe ogen koud en hard. Pronk is gearriveerd.

 

Koop je kaarten via: https://islemunda.stager.nl/web/tickets/34219