Woensdag 16 November 2016

Mini Filmfestival 16 tm 18 nov

Cinema Islemunda en bibliotheek IJsselmonde slaan de handen ineen met een Minifilmfestival van Verfilmde Nederlandse Literatuur op 16, 17 en 18 november. Aanvang 20.00 uur.

 

De Nederlandse filmindustrie leeft vooral van Nederlandse boekverfilmingen. Drie juweeltjes worden op drie achtereenvolgende dagen vertoond.

 

Het programma bestaat uit: De Helleveeg met inleiding door Harry Peters, Bride Flight en 
De Tweeling (remasterd). Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival Film by the Sea en gespecialiseerd in film en literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken. De uitwisseling van de opgedane kijkervaringen geeft de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een reader bij de film. Bezoekt u De Helleveeg én Bride Flight, dan krijgt u het kaartje voor De Tweeling gratis. Tip: u beleeft meer aan deze avonden als u de boeken van tevoren hebt gelezen.

 

 

Kaartjes kosten € 7,50 voor bibliotheekleden en € 10,00 voor niet-leden  voor De Helleveeg met Harry Peters, € 5,00 voor Bride Flight en € 5,00 voor De Tweeling en zijn verkrijgbaar via www.islemunda.nl of aan de balie in de foyer. 

----

 

Woensdag 16 november – aanvang 20:00 uur: De Helleveeg met inleiding van Harry Peters


Regie: André van Duren (Kees de Jongen, De Bende van Oss)
Met: Hannah Hoekstra, Benja Bruijning, Hadewych Minis, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat, Frank Lammers, e.a.

De film De Helleveeg kreeg dit jaar 6 Gouden Kalveren Nominaties waarvan 2 zijn verzilverd: Beste Actrice (Hannah Hoekstra) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Anneke Blok).

In de komedie en bitterzoete familiedrama De Helleveeg, gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden (van o.a. Tonio), maken we kennis met
Tiny (Hannah Hoekstra), een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken.

----


Donderdag 17 november – aanvang 20:00 uur: Bride Flight

Regie: Ben Sombogaart (Knielen op een bed violen, Bride Flight, De Tweeling, Abeltje, e.a.)
Met: Waldemar Torenstra, Anna Drijver, Karina Smulders, Elise Schaap, Rutger Hauer,
Willeke van Ammelrooy, e.a.

Bride Flight is weer zo’n heerlijke Nederlandse film.
Om te ontsnappen aan het naoorlogse klimaat van Nederland en om een nieuw begin te maken in hun jonge leven, emigreren Marjorie, Ada en Esther in 1953 naar Nieuw-Zeeland.
Vol van dromen en verlangens over liefde, geluk en succes reizen ze hun verloofdes achterna. Aan boord van de vlucht ontmoeten de drie meiden de jonge Frank. Hij heeft plannen om als wijnboer fortuin te maken. Hij is aantrekkelijk, anders dan hun Nederlandse verloofdes en een vrij man. Ieder voor zich voelen de vrouwen zich tot hem aangetrokken maar ze beseffen nog niet dat de ontmoeting grote gevolgen heeft voor de rest van hun nieuwe leven.

----

 

Vrijdag 18 november – aanvang 20:00 uur: De Tweeling

Regie: Ben Sombogaart (Knielen op een bed violen, Bride Flight, De Tweeling, Abeltje, e.a.)
Met: Thekla Reuten, Nadja Uhl, Ellen Vogel, Gudrun Okras, Jeroen Spitzenberger, e.a.

Gouden Kalf Beste Film Nederlands Film Festival
Silver Frog Beste Camera Camerimages (Piotr Kukla)
Meer dan 700.000 Nederlandse bezoekers, verkocht aan 60 landen, theatrical release USA Miramax

De met een Oscar genomineerde speelfilm De Tweeling is een psychologisch drama over op jonge leeftijd gescheiden tweelingzusjes die elkaar na 50 jaar weer ontmoeten in het fameuze kuuroord Spa.

Episch drama over tweelingzusjes die afzonderlijk van elkaar opgroeien in het Europa van rond de
Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo.
Het drama volgt de levens van tweelingzusjes Lotte en Anna die na de dood van hun ouders,
begin twintigste eeuw, van elkaar worden gescheiden. Lotte groeit op in het welgestelde milieu van haar Nederlandse tante, Anna bij haar liefdeloze Duitse oom op de boerderij.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zoeken de zusjes elkaar op, maar de oorlog heeft hen van elkaar vervreemd. Decennia later probeert de inmiddels bejaarde Anna haar koppige zus nog één keer te zien.